ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Aşağı Çekirge Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, çeşitli şiirlere, müzik dinletisine, çeşitli yarışmalara ve gösterilere yer verildi. Tören sonunda, derece yapan öğrencilerimize madalyaları verildi. Yarışmalarda öğrencilerimizin çoşkulu anlar yaşadığı gözlendi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutlarız.

Mrt

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm okul personeli ve öğrencilerimizle saat 13:30'da deprem ve tahliye anı tatbikatı gerçekleştirdik.

Çalan sirenle beraber öğrenciler sınıflarında deprem anında yapılması gereken çök, kapan ve tutun hareketlerini uyguladılar. Daha sonra tüm personel ve öğrencilerimiz okul binasından kontrollü bir şeklide dışarı çıktı ve toplanma alanında toplandılar. Böylece tatbikat başarı ile sona erdi.

Mrt

Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü sebebiyle okulumuzda Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Mrt

12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı'mızı kutluyor, İstiklâl Marşı Yazarı Mehmet Akif ERSOY'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

EYÜP(Eğitimi Yükseltme Projesi) Şanlıurfa'mızın Viranşehir ilçesinde bulunan Eyüp Peygamber makamı bizlerin sabır abidesidir. Eğitim de sabırla yapılan bir iş olduğu için Eyüp Peygamberden esinlendiğimiz bu proje sayesinde öğrencilerimize sabrın önemini ve hayattaki değerini kavratmaya çalışacağız. Böylelikle sabırla çalışılan derslerin ve oluşturduğumuz haftalık ders çalışma programına öğrencilerimizin uyup uymadığını ilgili sınıf şube öğretmenlerimizin haftalık takibiyle birlikte aynı Eyüp Peygamberde olduğu gibi sabrın sonu mükafat olacaktır. Öğrencilerimizin mükafatı ise derslerindeki başarı, istediği lise ve üniversiteye gidebilmek olacaktır.

TEKNOFEST-Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2024

Şbt

OKULUMUZA YENİ GELEN SURİYE UYRUKLU BETÜL ADLI ÖĞRENCİMİZİN OKULDAKİ ORYANTASYON SÜRECİNİ ÇABUK ATLATMASI VE SOSYALLEŞMESİ İÇİN SINIF ARKADAŞLARININ YARDIMIYLA OLUŞTURDUĞUMUZ PROJEMİZ SONUCUNDA BETÜL GİBİ SURİYE UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUL AİDİYETİ VE AKADEMİK BAŞARISININ ARTMASI AMAÇLANMAKTADIR.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi şubat ayı konusu: Deyimler ve Atasözleri Okumaları

Mrt

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programı yapıldı.